Materialen en onderhoud

Magneten


De sieraden zijn, tenzij anders aangegeven, voorzien van één of meerdere neodym-magneten met meestal een sterkte van 0,12 tesla. Magneten kunnen creditcards en andere bankpassen met magneetstrips beschadigen. Houd magneetsieraden en accessoires gescheiden van deze passen. Om deze reden raden we aan om magneetsieraden en horloges niet om dezelfde pols te dragen.


Materiaal

De sieraden zijn gemaakt van roestvrij staal en gedeeltelijk verguld. Artikelen uit oudere collecties kunnen rhodium geplateerd zijn. De collectie is nikkel/allergeen vrij. Parels zijn op basis van glas vervaardigd. Stenen zijn Swarovski® kristallen, zirkonia of edelstenen. Edelstenen zijn natuurproducten met mogelijke kleurafwijkingen.


Sieraden met koper


Verkleuringen die als koperaanslag op de huid kunnen ontstaan, kunnen gemakkelijk met zeep en water worden schoongemaakt. Normale oxidatiesporen kunnen met een beetje citroensap worden verwijderd. Koper kan eventueel met een beschermlaag bedekt zijn, die later met nagellak remover kan worden verwijderd.


Onderhoud van de sieraden


Let op: water kan uw sieraden aantasten. Daarom raden wij aan, het sieraad af te doen voordat u met water in aanraking komt. Ook haarspray, parfum, crème, deodorant e.d. kunnen het sieraad beschadigen! Dit geldt vooral voor leerproducten. Daardoor veroorzaakte veranderingen in het leer vallen niet onder de wettelijke garantie. Om metalen sieraden schoon te maken kunt u het best een van onze sieradendoekjes gebruiken.

Overige materialen die worden gebruikt

rozenkwarts, donkerbruin hematiet, acetaat, aventurijn, tijgeroog kralen, koud emaille voor decoraties op de sieraden, siliconen kralen en bandjes, rubber, cabouchon zirkonia steentjes, groene onyx, zwart agaat, lava, ion-plated goud.

X