Magneetwerking

 

Onze ontwerpers vinden inspiratie in actuele trends en in de wensen van onze klanten. Door grensoverschrijdende samenwerking ontstaan unieke creaties in de typische stijl van ENERGETIX Bingen, die wereldwijd met enthousiasme ontvangen worden. Elk jaar ontstaat er een nieuwe, gevarieerde collectie van fascinerende magneetsieraden met de beste kwaliteit.

... De magneetkracht

De meeste magneetsieraden van ENERGETIX zijn voorzien van één of meerdere neodymium magneten met een kracht van 0,12 Tesla (of 1200 Gauss). De gauss kracht slaat op de gauss kracht per magneet. Als een armband 2 magneten bevat van elk 0,12 Tesla, betekent dit overigens niet, dat de magnetische stroomdichtheid verdubbeld wordt. Zelfs indien men twee magneten met dezelfde grootte, kracht en kwaliteit bovenop elkaar zou leggen, zou de magneetkracht daardoor nog maar minimaal kunnen stijgen. Hierdoor wordt ook verklaard waarom het geen kwaad kan om meerdere ENERGETIX magneetsieraden en/of accessoires tegelijkertijd te dragen.

De Power-serie van ENERGETIX is uitgevoerd met één of meerdere neodymium magneten met een kracht van 0,18 Tesla (of 1800 Gauss) en is dus wat sterker qua magneetkracht. Dit geldt ook voor de ENERGETIX Accessoires, zoals bijvoorbeeld het magneethart, die ook een grotere magneetkracht dan de overige sieraden kennen.

Neodymium magneten zijn de nieuwste, krachtigste en duurste magneten. Ze worden dikwijls gebruikt in magneetsieraden en verliezen slechts een heel klein deel van hun magneetkracht per jaar (ongeveer 1% in 100 jaar tijd).

Er zijn ENERGETIX magneetsieraden en accessoires voor het gehele gezin – ook voor uw huisdieren.

Eindelijk gezond?

In het boek; Eindelijk gezond! door  de duitse gynaecologe Dr. Verena Breitenbach worden de ervaringen van mensen met magneetsieraden en accessoires beschreven.   Dr. Verena Breitenbach is werkzaam als vrouwenarts, auteur en journalist. Zij studeerde in Ulm, Baltimore, Londen en in Zwitzerland. Na haar medische studie met Amerikaans staatsexamen en een opleiding tot medisch specialist, volgde zij nog aanvullende opleidingen in de alternatieve geneeskunde, homeopathie, fytotherapie, cytologie, oncologie, psychosomatiek, kinesiologie, NLP, evenals in preventieve en anti-verouderings geneeskunde. 

enkele citaten uit haar boek:

Naar mijn mening heeft de veelzijdige genezende werking van magneten meerdere oorzaken, die ook door het gebruik van medicijnen worden nagestreefd: ik denk dat de vasculaire doorbloeding wordt gestimuleerd, hetgeen zorgt voor een verbeterde toevoer van zuurstof.    ------ En ik denk dat door de werking van de magneet ook de celstofwisseling wordt verbeterd. De cellen worden beter ontslakt, afvalproducten worden sneller en grondiger afgevoerd. Daarbij komt volgens mij ook nog een fundamentele verbetering van de energietoevoer, hetgeen ook door artsen in het verre Oosten al werd gepropagandeerd.    (pagina 10, 2e alinea)

De wetenschappers hebben ontdekt dat magneten de doorbloeding stimuleren of een regulerend effect op de doorstroming van het bloed kunnen hebben. Ze hebben bovendien geconstateerd, dat uitgerekte aders krimpen en vernauwde bloedvaten ontspannen. Zwellingen en ontstekingen verdwenen, wonden genazen beter en sneller. Kassen en zelfs littekens werden aanzienlijk verzacht onder invloed van een magneet.  (blz 16, 2e alinea)

Het antwoord op de vraag, welk causaal effect een kleine magneet in een sieraad op de gezondheid kan hebben, kan in dit boek helaas niet worden gegeven. Of beter gezegd: het antwoord kan nog niet worden gegeven. Er zijn inmiddels meerdere benaderingen, die plausibel lijken,maar er zijn nog geen strikt wetenschappelijke bewijzen. Anderzijds zijn de ontelbare positieve ervaringen met magneetsieraden zo indrukwekkend , dat de auteur niet wilde wachten tot de wetenschap op een dag zover zou zijn dat zij gefundeerde bewijzen kan leveren. Of het ooit zover komt is nog lang niet zeker, omdat het onderwerp magnetisme voor de financieel draagkrachtige farmaceutische concerns, die dit onderzoek meestal als eerste mogelijk maken, niet zo interessant is. (blz 17, 2e alinea)

Magneten kunnen in de hersenen de uitscheiding van hormonen reguleren, bijvoorbeeld de hormonen serotonine en melatonine voor het slaapritme. (blz 43, 4e alinea)

Bij botbreuken worden al sinds de oudheid magneten ingezet voor de genezing. Ze bevorderen de doorbloeding en de groei van het bot. De bloedvaten openen zich, de celstofwisseling wordt gestimuleerd en de cellen produceren meer botweefsel. (blz 55, 3e linea)

Reuma is een benaming voor veel verschillende aandoeningen, maar allen zijn het gevolg van een gewijzigd immuun systeem. ---- Bij al deze processen in het lichaam kan koper, waarvan al langere tijd wordt gezegd dat het een positief effect op reuma heeft, in combinatie met een magneet helpen. Beide veranderen en normaliseren het immuunsysteem, bovendien wordt meer zuurstof naar het weefsel gebracht, de celstofwisseling en de doorbloeding verbeteren zich.  (blz 87, alinea 4)

Bij psoriasis keert het immuunsysteem zich als gevolg van een gestoorde stofwisseling tegen de huidcellen en tast deze aan.  --- Met name de stofwisseling is afhankelijk van de kwaliteit van het water. Daarom wordt bij psoriasis zowel een uitwendig al inwendig gebruik van gemagnetiseerd water aanbevolen. (blz 105, alinea 4)

Ook bij dieren kunnen magneten van pas komen, wat bewijst dat het echt niet om een placebo gaat. Ook hier ondersteunt de magneet de doorbloeding, het immuunsysteem  en werkt balancerend , waardoor het lichaam beter met de ontsteking af kan rekenen. (blz 127, alinea 2) 

Mijn persoonlijke ervaring.

Uiteraard is een magneet geen wondermiddel wat alle problemen oplost. Als dat zou zijn was er niemand meer ziek en hadden we geen arts meer nodig. In mijn ervaring helpt het met de toppen van de pijn afnemen, geen uitval meer hebben in mijn been. Andere verhalen van mensen om mij heen; een minder gehaast gevoel hebben, meer rust in het hoofd, minder pijnen hebben. Een enkeling ervaart het als heel onprettig. Ook dat kan, vaak kunnen klachte in eerste instantie even toenemen. Wat dus aangeeft dat het daadwerkelijk iets doet met je, want als iets niet werkt waarom krijg je er dan wel een reactie op?

Daarnaast maakt de uitvoering van de sieraden en de producten het zeker waard om te kijken wat een magneet voor u of uw huisdier kan betekenen. 

X