FAQ’s

Op deze pagina vind u een aantal van de meest gestelde vragen aan mij. Mocht uw vraag hier niet tussen staan schroom dan niet om contact met me op te nemen. Ik beantwoord uw vraag met plezier!  Klik hier om naar de contactpagina te gaan!

1.1 Wat zijn voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn voedingsmiddelen, die zijn bedoeld als aanvulling op de normale voeding. Zij kunnen een groot aantal nutriënten en andere stoffen bevatten, die de spijsvertering of de functie van cellen, weefsels en organen ondersteunen. Dit kunnen bijv. vitaminen, mineralen, sporenelementen, aminozuren, vezels, planten- of kruidenextracten zijn, die elk apart of in combinatie worden toegevoegd. Voedingssupplementen worden in gedoseerde vorm aangeboden, bijvoorbeeld als tabletten, capsules, dragees, poeders en vloeistoffen, in te nemen in kleine afgemeten hoeveelheden. In tegenstelling tot het algemene voedsel zijn zij voorzien van gebruiksaanwijzingen, waarvan niet mag worden afgeweken. De ingrediënten van voedingssupplementen werken in tegenstelling tot medicijnen niet farmacologisch.

1.2 Waaraan kan men een voedingssupplement herkennen?

Voedingssupplementen zijn als zodanig geëtiketteerd. Daarnaast bevatten deze etiketten informatie
over de aanbevolen dagelijkse dosis, en een waarschuwing dat deze dosis niet mag worden overschreden. Bovendien moet op de verpakking worden aangegeven, dat zij niet mogen worden gebruikt als vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en dat zij buiten het bereik van kinderen moeten worden bewaard.

1.3 Waarin verschillen voedingssupplementen van geneesmiddelen?

Geneesmiddelen zijn bedoeld om ziekten, aandoeningen, fysieke schade of gezondheidsklachten te
genezen, te verlichten, te voorkomen of op te sporen. Zij kunnen ook voedingsstoffen, die door het
lichaam van mens of dier worden geproduceerd, vervangen (zoals insuline). Een andere groep geneesmiddelen beïnvloedt de conditie, de toestand of de functie van het lichaam en van mentale processen. Geneesmiddelen zijn onderworpen aan een vergunning van het Federaal Instituut voor Geneesmiddelen en Medische hulpmiddelen (BfArM) of aan de toelating door de diensten van de Europese Gemeenschap. Tijdens de toelatingsprocedure moeten de kwaliteit, de veiligheid en de werkzaamheid worden aangetoond. In een bijsluiter moeten, naast de informatie over de gebruiksveiligheid, mogelijke bijwerkingen, wisselwerkingen en contra-indicaties worden vermeld.
Voedingssupplementen zijn voedingsmiddelen en zijn onderworpen aan de bepalingen van de wet
inzake levensmiddelen en diervoeders. Zij zijn bedoeld om de voeding aan te vullen en moeten veilig zijn. Er is geen toelatingsprocedure zoals bij geneesmiddelen. Voor voedingssupplementen mag niet worden geadverteerd met uitspraken die betrekking hebben op een ziekte (geen medicinale claims). Misleiding van de consument door valse informatie is verboden.
Alle ingrediënten die in QICUMA worden gebruikt, voldoen aan de wettelijke kwaliteitscriteria en overtreffen deze vaak zelfs.

1.4 Kan men QICUMA kopen zonder doktersrecept?

Als voedingssupplement valt QICUMA wettelijk gezien onder de levensmiddelen. Er is geen doktersrecept voor nodig en het mag buiten de apotheek worden verkocht net als andere levensmiddelen.

1.5 Kunnen de QICUMA-flessen gerecycled worden?

Ja. Het zijn PET-flessen zonder weekmakers. Zij bieden het voordeel dat zij kunnen worden
hergebruikt en zijn na een bewerkingsproces voor nieuwe flessen, maar ook voor textiel, folie en
vulmiddelen voor kussens, rugzakken etc. te gebruiken.


1.6 Waar staat de uiterste houdbaarheidsdatum aangegeven?

De uiterste houdbaarheidsdatum staat in gele letters op de bodem van de fles, bijv. “EX 2019/10/08”. De “EX” staat voor de Engelse naam “Expiry” (= vervaldatum).

1.7 Hoe kan QICUMA het beste worden bewaard?
QICUMA moet in de originele, gesloten verpakking worden bewaard op een koele, droge plaats, in de koelkast, buiten het bereik van direct zonlicht. Wanneer u eens niet de gehele inhoud van de fles in een keer kunt of wilt gebruiken, kunt u de geopende fles een dag, maar a.u.b. niet langer, in de koelkast bewaren.

Category: Qicuma
Wat is de exacte samenstelling van het recept en waar komen de ingrediënten vandaan?

Alle ingrediënten en de voedingswaardetabel zijn te vinden op de achterzijde van de QICUMA-verpakking. De receptgegevens en de exacte bronnen zijn bedrijfsinterne gegevens die niet voor iedereen toegankelijk zijn. QICUMA bestaat uit ongeveer 28 speciaal geselecteerde afzonderlijke bestanddelen van hoge kwaliteit, die wereldwijd worden ingekocht. De groene thee (biologische kwaliteit) en kurkuma komen bijv. uit India, de agavesiroop (biologische kwaliteit) uit Mexico.

Waarom bevat QICUMA zoveel voedingsstoffen?

QICUMA bestrijkt een breed scala aan verschillende wellness behoeften van de moderne maatschappij. Net zo divers zijn de ingrediënten. Alle ingrediënten zijn zorgvuldig gedoseerd en zorgvuldig op elkaar afgestemd. Sommige van de aanwezige micronutriënten, zoals vitamine B6, B12, vitamine C en het mineraal magnesium vullen elkaar aan en produceren in hun interactie synergetische effecten.

Wat is nu speciaal aan het kurkuma-extract in QICUMA?

Dit extract bevat bijna alle van nature in kurkuma voorkomende stoffen, niet alleen de bekende
curcumine. Het extract wordt in een gepatenteerd proces op zo’n manier bereid, dat het goed oplost en dus een hoge biologische beschikbaarheid van de ingrediënten (toelichting zie 2.14) kan ontwikkelen. Het extract is gestandaardiseerd, d.w.z. het bevat ten minste 10 % curcumine. Aldus wordt een constante, hoge kwaliteit gewaarborgd. Er bestaat momenteel in heel Europa geen andere voedingssupplement met dit waardevolle extract van hoge kwaliteit, in combinatie met de andere micronutriënten.

Welke soort groene thee bevat QICUMA?

Het betreft Camellia sinensis L. (botanische naam). Omdat er een extract wordt gebruikt dat
gestandaardiseerd is op bestanddelen met een toegevoegde waarde (catechines, cafeïne), speelt
de smaak in dit geval geen rol. De groene thee is afkomstig uit India en is als gecontroleerde biologische teelt gecertificeerd.

Waar komt de agavesiroop vandaan en waaruit is deze samengesteld?

De agavesiroop is eveneens afkomstig uit de gecontroleerde biologische landbouw in Mexico. Hij bevat van nature diverse suikers: fructose, druivensuiker, sacharose en een aantal voedingsvezels (inuline). Een fles QICUMA bevat ongeveer 3 g fructose, zoals ½ middelgrote appel. Ter vergelijking, 10 g honing bevat ongeveer 4 g fructose; 1 appel (100 g) bevat ongeveer 5,7 g fructose.

Is QICUMA een biologisch product? 

QICUMA bestaat uit hoogwaardige grondstoffen, deels uit gecontroleerde biologische landbouw
(groene thee en agavesiroop). Alle grondstoffen zijn van de hoogste kwaliteit en worden met de grootste zorg geselecteerd en ook altijd op ongewenste residuen zoals pesticiden onderzocht.

Welke vitamine D bevat QICUMA?

QICUMA bevat vitamine D3. Deze wordt gewonnen uit korstmos en is daarom veganistisch.

Waaruit worden de toegevoegde vitamine B12 en vitamine B3 gewonnen?

Vitamine B12 wordt verkregen door fermentatie. Aan de oplossing in het fermentatievat wordt
vitamine B12 onttrokken en gezuiverd. Niacine (= vitamine B3) wordt synthetisch geproduceerd.

Wat is erythritol?

Erythritol, ook wel erithritol, is een natuurlijk voorkomende suikeralcohol die niet wordt gemetaboliseerd in de de darm zoals andere suikeralcoholen (bijv. sorbitol, xylitol), maar door het lichaam wordt opgenomen. Daarom veroorzaakt het geen opgeblazen gevoel zoals andere suikeralcoholen. Het fungeert als een vanger van vrije radicalen. Erythritol bevat geen calorieën, maar biedt ongeveer 70 % van de zoetheid van tafelsuiker en ontziet de tanden. Erythritol wordt in Frankrijk geproduceerd uit niet genetisch gemodificeerde maïs en zit ook in wijn, sherry, sake, sojasaus, miso en meloenen.

Wat is xanthan gum?

Xanthan gum is een natuurlijk voorkomend meervoudige suiker (polysacharide) en samengestelde
stof, die echter niet kan worden verteerd en daarom, net als cellulose, ook gerekend wordt tot de
voedingsvezels. Xanthan gum wordt ook vaak gebruikt in biologisch voedsel en wordt geproduceerd door fermentatie van suikers. Het bestaat uit dextrose (= druivensuiker), mannose en gluconzuur.

Bevat QICUMA emulgatoren?

Nee. QICUMA bevat geen kunstmatige emulgatoren. Er zit met name geen polysorbaat in, dat tegenwoordig vanuit het oogpunt van gezondheid kritisch wordt bekeken, omdat dit volgens studies duidelijk de darmflora negatief beïnvloedt.

Bevat QICUMA kunstmatige zoetstoffen?

Nee. Er zijn alleen natuurlijke, zoet smakende ingrediënten (organisch agavesiroop) in QICUMA verwerkt.

Waarom bevat QICUMA conserveringsmiddelen?

Omdat QICUMA natuurlijke grondstoffen zoals xanthan gum, agavesiroop, kurkuma-extract en groene thee bevat, moet wettelijk een microbiologische zuiverheid voor de consument worden gewaarborgd. In het bijzonder zou schimmel kunnen optreden. Om dit met zekerheid tijdens de opslagperiode te voorkomen zijn in een zeer kleine hoeveelheid conserverende stoffen toegevoegd, die goed verdraagbaar zijn.

Wat betekent biologische beschikbaarheid?

Biologische beschikbaarheid is een maat, die aangeeft hoe snel en in welke mate een ingrediënt wordt opgenomen en dus beschikbaar is voor het lichaam. Belangrijker echter zijn de bioactieve stoffen, d.w.z. hoeveel werkzame bestanddelen van een ingrediënt in de bloedbaan circuleren. Curcumine in het kurkuma-extract in QICUMA vertoont een 10-voudig hogere biologische activiteit in vergelijking met een normaal kurkumapoeder.

Category: Qicuma

Ja dat kan. Bij Energetix zijn er volop mogelijkheden voor een eigen distributeurschap. Of u fulltime wil gaan verkopen, of dat u iets wilt doen wat als extra is. Alles is mogelijk, enige vereiste is een duidelijk interesse in de sieraden en de werking van magneten op het menselijk lichaam. Energetix voorziet in voldoende trainingsmogelijkheden en een prettige werksfeer onder alle distributeurs. Wilt u meer informatie hierover, neem dan gerust contact op. Graag maak ik vrijblijvend een afspraak om u verder te informeren. U kunt hier contact opnemen --> https://mooimetenergetix.nl/contact/

Ja. Dit om zeker te zijn van afname van een product wat ik bestel. Hierbij zijn de normale garantie voorwaarden van toepassing.

Nee, de reiskosten zijn voor Mooi! met Energetix. Mocht ik vinden dat het adres echt te ver uit de buurt is, dan ga ik graag voor u op zoek naar een zelfstandig distributeur in uw regio.

Hoeveel calorieën bevat QICUMA?
Een flesje QICUMA (60 ml) bevat een gemiddelde van 25 kcal. Aangezien natuurlijke grondstoffen
worden gebruikt kan de energie-inhoud enigszins variëren.

Hoe vaak en wanneer kan ik QICUMA gebruiken?
Wij adviseren een keer per dag een flesje (= 60 ml), onverdund, bij of na een maaltijd. De ideale tijd is na de lunch. Daardoor kan enerzijds de “middagdip“ voorkomen worden, anderzijds kan de lever bij de spijsvertering worden ondersteund en kunnen de vetoplosbare nutriënten (Q10, vitamine K2, vitamine D) het best door het lichaam worden opgenomen.

Kan ik QICUMA mixen met andere dranken?
In principe kan QICUMA worden gemixt met andere dranken. Koolzuurhoudende dranken moet echter worden vermeden, want door de voedingsvezels in QICUMA zou zo’n mix kunnen leiden tot een opgeblazen gevoel.

Kan men QICUMA gedurende een langere periode gebruiken?
QICUMA is een voedingssupplement met belangrijke vitaminen en andere voedingsstoffen in een uitgebalanceerde hoeveelheid en kan de dagelijkse voeding aanvullen. Daarom kan QICUMA gedurende een lange periode continu worden gebruikt. maar QICUMA kan geen gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl vervangen.

Hoe lang kan ik een geopende fles QICUMA nog gebruiken?
QICUMA moet altijd snel worden opgebruikt. Wanneer u eens niet de gehele inhoud van de fles in een keer kunt of wilt gebruiken, kunt u de geopende fles een dag, maar a.u.b. niet langer, in de koelkast bewaren.

Is QICUMA koosjer/halal?
Ja. Aangezien QICUMA geen dierlijke ingrediënten bevat (QICUMA is veganistisch) of is geproduceerd met dergelijke ingrediënten (bijv. enzymen), voldoet het ook aan deze eisen. QICUMA is alcoholvrij.

Bevat QICUMA gluten of lactose?
QICUMA is gluten- en lactosevrij.

Waar moet men op letten bij een diagnose voedselintolerantie?
QICUMA is vrij van declarabele, allergene stoffen en gluten- en lactosevrij. Tot de QICUMA-ingrediënten behoren agavesiroop, fructose of vruchtensuiker. Aangezien het relatief kleine hoeveelheden fructose betreft – ongeveer 3 g per fles – kunnen mensen met fructose-intolerantie vaak toch nog QICUMA gebruiken. Ter vergelijking, een theelepel gewone tafelsuiker (ongeveer 5 g) bevat 2,5 g fructose. Het wordt aanbevolen om de dosis bij een uitgesproken fructose-intolerantie over de dag te verdelen. Daardoor is het beter verdraagbaar. Dit kan en moet men van tevoren zelf uittesten. Agavesiroop bevat ook in geringe mate dextrose, wat de verdraagbaarheid bij fructose-intolerantie ten goede komt.

Bevat QICUMA allergene stoffen?
QICUMA is vrij van declarabele, allergene stoffen.

Kan ik QICUMA naast bloedverdunnende medicijnen gebruiken?
QICUMA bevat curcumine en vitamine K2. Deze ingrediënten kunnen de effecten van bloedverdunners, vooral die van het type “Marcoumar” beïnvloeden. Voordat men QICUMA gaat gebruiken moet deze kwestie daarom perse met de behandelend arts worden besproken. Alleen de arts kan deze vraag beantwoorden, omdat hij alleen de persoonlijke gezondheidssituatie en de bestaande medicatie kent.

Kan ik mijn kinderen ook al QICUMA geven?
QICUMA is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van volwassenen. QICUMA wordt niet aanbevolen voor kinderen en moet buiten het bereik van kinderen gehouden worden.
Raadpleeg in geval van twijfel a.u.b. uw arts, die u kan adviseren over de vraag of QICUMA voor uw
kind geschikt zou kunnen zijn.

Kunnen voedingssupplementen samen of in combinatie met medicijnen gebruikt worden?
Voedingssupplementen in combinatie met medicijnen dienen slechts in overleg met de behandelend arts gedurende langere tijd gebruikt te worden. Wisselwerkingen met bepaalde geneesmiddelen kunnen in principe niet worden uitgesloten. Het effect van bepaalde geneesmiddelen zou kunnen worden verlaagd of verhoogd. QICUMA dient derhalve niet direct met geneesmiddelen samen te worden gebruikt, maar altijd met een tijd ertussen.

Is QICUMA geschikt voor sporters? Bestaat er een andere aanbevolen dosis voor sporters?
QICUMA is bedoeld om het lichaam extra te ondersteunen bij een bijzondere belasting of inspanning, als aanvulling op de dagelijkse voeding. Vooral atleten zullen QICUMA daarom waarderen. Zoals bij alle voedingssupplementen dient de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid echter niet te worden overschreden.

Kunnen zwangere en zogende vrouwen QICUMA gebruiken?
Er zijn hiermee geen ervaringen bekend. Zwangere en zogende vrouwen moeten het product derhalve niet gebruiken, of voor gebruik een arts raadplegen. QICUMA bevat cafeïne.

Waarom heeft de QICUMA-verpakking geen etiket met de voedingswaarden?
De informatie betreffende calorische waarde, vetten, koolhydraten, eiwitten en zout hoeft bij voedingssupplementen niet op de verpakking te worden vermeld. Bij “normale” levensmiddelen is dit vereist.

Wat is het “effect” van QICUMA?
QICUMA is een voedingssupplement. Deze zijn bedoeld om het lichaam te ondersteunen bij een speciale belasting of inspanning. QICUMA bevat een zorgvuldig uitgebalanceerde combinatie van voedingsstoffen. Deze dragen bij aan een normaal energiemetabolisme en aan de vermindering van vermoeidheid.

Category: Qicuma

De garantievoorwaarden op de achterzijde van de gele bon die u bij aanschaf heeft gekregen. Let erop dat u deze bon goed bewaart, dit is uw garantiebewijs voor de 2 jarige garantie! Daarnaast vind u de uitgebreide garantievoorwaarden  via https://mooimetenergetix.nl/garantie-energetix/

Heeft u in sieraad persoonlijk bij mij besteld en betaald, bijvoorbeeld bij een thuis demonstratie of op een markt en heb ik deze niet op voorraad zijn de verzendkosten voor MOOI! met Energetix. Verzending van producten die besteld zijn via de webshop is uiteraard gratis!

U heeft verschillende mogelijkheden om te betalen bij MOOI! met Energetix:

  • Pinnen - MOOI! met Energetix heeft een mobiel pinautomaat. Dit betekend dat u op locatie direct kunt pinnen.
  • Contant- Het liefst zo gepast mogelijk.
  • Tikkie - Een Tikkie is een betaalverzoek via de mobiele telefoon. U krijgt een betaalverzoek via een What'sApp berichtje. Voor de volledige uitleg kijkt u op https://www.tikkie.me/
  • Overboeking op voorhand- U kunt uw product na persoonlijke bestelling vooraf overmaken op rekeningnummer NL72KNAB0256749752n t.n.v. Mooi met Energetix en onder vermelding van uw naam en het bestelde product. Let op; bij betaling vooraf wordt het product pas daadwerkelijk besteld als de betaling op de rekening van MOOI! met Energetix zichtbaar is!

Load More

Home » FAQ’s

X