Goede doelen

Als wij een magneethart inkopen kunnen wij dit doen met een donatie van 1€. Energetix verdubbelt deze euro. Zo word er een hoop geld ingezameld voor de goede doelen die Energetix steunt.


De Hugo Tempelman Stichting

De Hugo Tempelman Stichting ondersteunt het werk van de Ndlovu Care Group in de strijd tegen HIV/AIDS. De stichting is opgericht in 1990 door de, van oorspong, Nederlandse arts Dr. Hugo Tempelman. De stichting erkend AIDS en pakt dit aan. Als sociaal en
structureel probleem in Zuid-Afrika probeert men te helpen. Bijvoorbeeld door klinieken voor de behandeling van HIV/AIDS patiënten te bouwen, maar ook door uitleg van het ontstaan van HIV/AIDS te geven aan de bevolking. Met de donaties worden verschillende klinieken geopend en onderhouden. In deze klinieken is een speciale focus op de gerichte ondersteuning van wees- en getraumatiseerde kinderen en adolescenten. Daarbij worden er banen gecreëerd voor therapeuten, begeleiders, verzorgers etc.

Meer weten over deze stichting? Ga dan naar de pagina van De Hugo Tempelman Stichting! (Duitse site, deze wordt in een nieuw venster geopend.)


RTL - Wir helfen Kindern

Voor duurzame ondersteuning van kinderen. Sinds 1996 zet RTL (Duitsland) zich in om behoeftige kinderen in Duitsland en de rest van de wereld te helpen. Zich bewust van de sociale verantwoordelijkheid van een succesvol mediabedrijf, besloot het management destijds om de bestaande liefdadigheidsinzet van het station een stabiele basis te geven. Het doel: duurzame steun voor de zwaksten in onze samenleving, de kinderen - zowel in Duitsland als in het buitenland.

Wil je meer hierover weten? Kijk dan eens op de site van RTL!  (Duitse site, deze wordt in een nieuw venster geopend.) 

X